*

Laali

Kaikki blogit puheenaiheesta Bryssel

Maailman kansalaisia

Me olemme osa maailman kansalaisuutta, emmekä Brysselin sukua. Me kannamme ylpeänä suomalaisuudem leimaa, emmekä Napoleonin epäonnistunutta sotaretkeä. Eläköön Suomi, eläköön maailma, eläköön ihmiskunta.

Brysselin miehet

Suomen vaalijärjestelmän heikkouksista ja ulkomaisen vaikuttamisen riskeistä siihen ja yhteiskuntamme kehitykseen yleensä on puhuttu viime aikoina paljon. On uutisoitu pelottelevaan sävyyn "hybridisodista" ja "informaatiokampanjoista", jotka tähtäävät Suomen horjuttamiseen. 

Kuitenkin kaikkein tärkein uhka tässä asiassa on jätetty käsittelemättä joko tahallaan tai sitten sitä ei ole yksinkertaisesti vaan oivallettu, vaikka tämä uhka on ilmiselvä, suuri ja todellinen.

EU:n alueiden komitea, sekä talous- ja sosiaalikomitea lakkautettava

Euroopan parlamentti siirtyy 12 kertaa vuodessa täysistuntoa varten Brysselistä Strasbourgiin. Lähestulkoon kaikki europarlamentaarikot vastustavat tämän käytännön ylläpitoa, johon myös parlamentissa toimiva Single Seat -ryhmä tähtää. Järjettömälle käytännölle ei kuitenkaan näy loppua. Ranska ei tule hyväksymään perussopimuksen muutosta, joka lopettaisi kuukausittaisen muuttorumban.

Belgiassa tikittää aikapommi

Brysselin terrori-iskujen jälkeen ilmapiiri Belgiassa on ollut kaksijakoinen. Toisaalta pääministeri Charles Michel on myöntänyt Belgian epäonnistuneen terrorismintorjunnassa, mutta  kiistänyt Belgian olevan niin sanottu epäonnistunut valtio. Ihmiset Brysselissä ovat palanneet varsin nopeasti arkirutiineihinsa, joskin politiikassa likapyykkiä aletaan vasta selvittämään. Uusien iskujen pelko on silti aistittavissa, eikä Belgian osaamisesta olla täysin vakuuttuneita.

Brysselin terrori-iskuista

Olen järkyttynyt Brysselissä eilen tapahtuneista terrori-iskuista. Tavalliset ihmiset ovat olleet menossa lentokentälle matkustaakseen jonnekin tai odottaneet metroasemalla metrojunaan ollessaan menossa töihin, kouluun tai muille asioille. Sitten terrori-iskut murhasivat nämä viattomat ihmiset.

On hirvittävää ajatellakaan, millaista tuskaa moni nyt kokee siellä omaistensa menettämisen johdosta. 

Trump, Nato ja Kiina

Mitä jos Yhdysvallat laskevat rooliaan Euroopassa?

Laura Saarikoski kirjoitti 22.3.16 Helsingin Sanomissa: ”Donald Trump: USA:lla ei ole enää varaa puolustaa Eurooppaa” http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458613098890?ref=hs-prio-4-1

Brysselin iskut - tulevaisuutemme vedenjakaja?

Meidän on äärimmäisen vaikea hyväksyä sitä, että ääri-islamin nimissä toimivat terroristit tunkeutuivat tavallisena arkiaamuna kylvämään kuolemaa Euroopan sydämeen. Tuollaisella fanatismilla ei pitäisi olla sijaa demokratiaa ja avoimuutta kunnioittavissa yhteiskunnissamme, jotka ovat yrittäneet auttaa lähi-Idän maita uudistumaan. Valistuneet eurooppalaiset toivovat elämän jatkuvan tästä eteenpäinkin mahdollisimman normaalisti, mutta moni ajattelee meidän olleen liian sinisilmäisiä suhtautumisessa uskonnollisten fanaatikkojen toimintaan.

Brysselin pitsiä

En voi olla ihmettelemättä, miten me kollektiivisesti vaivumme järkytykseen ja mietimme yhteistä surua, vastuuta ja omaa selviytymisstrategiaamme Brysselin iskujen jälkeen. Mielestäni pitäisi nähdä jotain kohtuullisuutta tilanteessa. Miksi olemme loputtoman järkyttyneitä kaikesta, jos ja kun esimerkiksi Brysselin lentokentällä 3 onnetonta tunaria saa kolmella pommilla ja ainakin yhdellä rynnäkkökiväärillä (vain) 14 kuollutta, niin (anteeksi), so what?

Kolikon kaksi puolta

Voi tätä maailman hulluutta! 

Ääriliikkeet ovat käyneet meille todella vaarallisiksi.

Onko Eurooppa liian vapaa?

Terroristit iskivät 22/3 aamulla Euroopan pääkaupunkiin Brysseliin.  Yli 30 kuoli, ja satoja loukkaantui. Jotkut sanoivat että se oli odotettavissa, jotkut sanoivat että sitä pelättiin.  Kysymys on, onko Eurooppa liian vapaa?  Bryssel symboloi EU:ta ja kaikkea, mihin siellä uskotaan.  Ovatko vapaan EU:n perustat murenemassa? -Miten vastaavat iskut voidaan estää, kun Belgia on ollut valmiustasolla 3, eli toiseksi korkeimmalla, jo pitkän aikaa, eikä tätä iskua kyetty silti estämään?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä